torsdag 7 februari 2013

Tyska Oberstdorf har blivit en turistmagnet sommar som vinter

Direktflyg med Ryanair öppnar förutsättningar för svenskar att snabbt ta sig till den tyska vintersportorten. Hyr bil eller ta tåget från flygplatsen direkt in till Oberstdorf.


I Oberstdorf finns hela skalan från med hotell med enklare standard till lyxiga palats med SPA där det finns både inomhus- och utomhusbassäng. Där man kan få en drink vid bassängkanten av en artig kypare. Här frodas den tyska bastukulturen som skiljer sig från den svenska. Jo, tyskarna är lite speciella med sin nakenhet när det gäller bastubadande. Här sitter män och kvinnor nakna i samma bastu, och sitter man i badkläder händer det att man blir tillsagd att ta av sig. Något jag med stor förvåning råkade utför.



Här finns skidbackar för alla nivåer av åkare och vissa backar är väl anpassade för nybörjare med avgränsade områden med lätta hinder. Här finns också ett stort nätverk av längdåkningsspår. Med en tysk noggrannhet fungerar allt väldigt bra. De topprestauranger jag besökte hade bra mat och köerna flöt mycket bra trots att det var en hel del gäster.
När det gäller aktiviteter på kvällarna finns det i Oberstdorf en hel del mustiga härliga restauranger i tysk anda.


 
 
Text och foto: Göran Rydell.
www.bulletin.se

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar