torsdag 7 februari 2013

Extremadura, Spanien - Ett eldorado för den kräsne resenären


Extremadura, Spanien - Ett eldorado för den kräsne resenären
Är du intresserad av det genuina Spanien, dess kultur natur, mat och gärna kopplar av med golf? Då bör en resa till Extremadura vara perfekt.För många skandinaver är Regionen Extremadura helt okänd, trots att den är en av Spaniens mest orörda pärlor. Det norra området omfattar grönskande dalgångar och är fylld med några gammaldags byar som gör den till en intressant del av Spanien, ligger i inlandet på gränsen till Portugal. En intressant del av Spanien för dem som är intresserad av kultur, natur, mat och inte minst golf.

Som ett komplement till kultur och natur kommer golfen att bli en viktig beståndsdel i Extremaduras satsning mot skandinaviska besökare. Här inriktar man sig på den kräsne resenären som vill uppleva något inhemskt genuint. I Extremadura finns det gott om bra hotell och restauranger, men av tradition är besökarna till huvudsak spanjorer, vilket gör att det inte alltid är så lätt att göra sig förstådd på andra språk än spanska och portugisiska.

Golfbanorna här är mycket bra, ofta med en varierad natur, och bli inte förvånad om du får sällskap av storkar på banan. De banor vi besökte hade mycket bra restauranger i anslutning till sina klubbhus.

Det är lite besvärligt att ta sig till regionen. Men väl värt besväret. Från flygplatserna i Madrid och i Lissabon är det en två-tre timmars bil eller tågresa som gäller, alternativt är ett inrikesflyg till Badajoz.

Fakta om Extremedura
Statsskick: Extremedura är en autonom region i Spanien. Valuta: Euro. Tidszon: Samma som Sverige. Klimat: Relativt sett milt året runt, med högre värme och ibland hetta under sommarmånaderna. Rikligt med regn på våren och hösten. Yta: 41 602 kvadratkilometer, 8% av hela Spaniens yta. Befolkningsdensitet: 25 per kvadratkilometer.  Folkmängd: Cirka 1 100 000. Huvudstad: Mérida, som har cirka 60 000 invånare. Den största staden är Badajoz med cirka 150 000 invånare.

Text och foto: Göran Rydell.
www.bulletin.se 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar