fredag 15 februari 2013

På Mallorca är grisfesternas tid förbi

Från att vara ett avskräckande exempel på exploatering av turism har Mallorca sakta men säkert arbetat sig i branschens finrum. Numera är Mallorca är ett föredöme för turism i Spanien.

 

Ja, än i dag finns det de som fnyser åt Mallorca. Tänk vad detta varumärke har fått lida för de billiga resor som Simon Spies och andra ordnade under 1960-talet, då halva folkhemmet semestrade på denna fantastiska ö. Det var då det, numera är Mallorca ett föredöme för sitt kvalitetstänkande när det gäller turism. Hit åker delegationer från det övriga Spanien för att ta del av Mallorcas resa från avskräckande exempel till en förebild när det gäller så kallad kvalitetsturism. Palma är en intressant stad med omkring 400 000 invånare ständigt bevakade av sin majestätiska katedral. Här finns numera ett härligt utbud av restauranger och förutsättningar för shopping för den som vill ha en paus från sol och bad. Och för dem som är intresserade av golf finns det minst fem banor på behagligt avstånd från Palma. En av många intressanta banor är Golf Son Gual, där bland annat seniortouren spelat.
 
På Golf Son Gual hade jag förmånen att se seniortouren spelat

 Golf och SPA är stort på Mallorca och turistorganisationen Illes Balears, www.illesbalears.es har tagit fram ett gediget informationsmaterial när det gäller Golf, SPA och övrig turism. När man är på Mallorca är det nästan ett måste att hyra en bil för att ta del av öns varierande landskap. En annan intressant golfbana är Marriott´s Son Antem där hotellkedjan Marriott lyckats med en helhetslösning med golf, tennis och SPA.
 
Annars när det gäller Mallorca och golf så är det Club de Golf Alcanada som man så här efteråt minns bäst. Banan ligger mycket vackert i en sluttning mot havet vid Alcudiakusten på norra Mallorca. Porsche har sponsrat och en av golfbilarna har en front från Porsche.
 
 
Club de Golf Alcanada med utsikt mot Medelhavelhavet.
 
 
 
Club de Golf Alcanada sett från Medelhavelhavet.
Text och foto: Göran Rydell.
www.bulletin.se

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar